evalotte.blogg.se

Min vardag och mina tankar

Inte helt frisk

Publicerad 2015-07-30 19:34:20 i Allmänt,

Det  hela började med hosta i Mars 2014 och slutade inte, utan i November började jag få svårt att andas.
Det tog väääldigt lång tid innan jag tillslut sökte hjälp på vårdcentralen. Då var jag riktigt illa däran och blev andfådd bara jag pratade och hostade så kraftigt att jag hostat sönder två revben, men plikttrogen som man är har jag inte haft en sjukdag utan jobbat på. Jag är jäkligt tålig och envis!
Hursomhelst så gjorde jag alla prover och tester du kan tänka dig, de kunde ju definitivt konstatera att andningen inte var bra. Jag fick inhalatorer med kortison och remiss till lungröntgen. Inga prover visade något onormalt och lungröntgen visade heller inget.
Allt blev lite bättre efter ett tag med medicinering, men när jag skulle börja trappa ner på den återkom alla besvär igen så nu är jag tillbaka på ruta ett med hosta och svårt att andas.
Så nu är det bara att starta en utredning på vad som är fel (troligtvis astma), få rätt medicinering och framförallt ta reda på vad som orsakar detta. En av mina bästa vänner som är sjuksköterska som ska hjälpa mig komma till en specialist med remiss, orkar inte stångas med vårdcentralen, man kommer ingen vart!  Fortsättning följer....
 
 
 
 
 

Eucalyptusträd

Publicerad 2015-07-29 20:01:00 i Allmänt,

Jag tror jag är en riktig trädkramare. Jag ÄLSKAR eucalyptusträd. När jag bodde i USA så bodde jag runt dessa träd och den lukten förknippar jag så mycket med min tid där. Jag älskar den lukten. Jag har plockat med mig blad som jag torkat och gjort potpurri av och kottar med frön som jag planterat. (inget har hänt där än) och min 14 åriga son Malte har planterat redwood frön. I går när jag var på blomsterlandet hittar jag ett litet träd av en annan sorts eucalyptus som också doftar underbart. Riktigt kul att de blivit lite uppmärksammade här hemma också, även om det är en annan sort.
 
Detta är jag typ 1992 där jag bodde i Mill Valley omringad av Redwoodträd och Eucalyptusträd.
 
 
 2011 i California med goda vännerna Vincents. Mina grabbar var bara 10 och 12 år här.
 
 
 
 
Eucalyptusträd från Blomsterlandet, doftar ljuvligt!
 
 
 
 

Nyss hemkommen från semestern

Publicerad 2015-07-27 20:47:00 i Allmänt,

Nyss hemkommen från en härlig semester i California hos goda vänner och en "walk down memory lane". Jag bodde i Mill Valley under min tid i staterna 1988-1994. Otroligt hur allt var sig likt, var visserligen där för fyra år sen men jag hittar precis som när jag bodde där.
Fler bilder kommer längre fram.....

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela