evalotte.blogg.se

Min vardag och mina tankar

Thanksgiving nästa vecka

Publicerad 2015-11-20 14:26:00 i Allmänt,

Bildresultat för thanksgiving
Då vi har en framtida Amerikan i familjen (Noah) så är det viktigt att få med lite Amerikanska högtider såsom Halloween och Thanksgiving.
Vi började med Thanksgiving förra året tillsammans med grannarna och nästa Torsdag är det dags igen. Jag ska göra en av kalkonerna. Ska spana om jag hittar nån kalkon i helgen.
 
Bildresultat för thanksgiving kalkon

 

I USA firas Thanksgiving, fjärde torsdagen i november. Traditionen går tillbaka till 1621 då pilgrimerna i Plymouth höll en tacksägelsefest för att fira den första skörden i det nya landet. Thanksgiving är en viktig familjehögtid och firas traditionellt med att man äter kalkon. Fredagen efter kallas Black Friday och den största rea dagen på året. Efter thanksgiving är det tradition att börja julhandla och julpynta.

 

Starbucks har den godaste Pumkin-latten som finns, tänkte prova att göra det själv i år.

 
 
  • 1 msk pumpapuré
  • 1 tsk pepparkakskryddor
  • 2 tsk brunt socker (t.ex. muscovado eller rörsocker)
  • 1 shot espresso (eller några matskedar väldigt starkt kaffe)
  • 1 mugg mjölk
  • ev. vispad grädde och lite socker

Blanda pumpapurén med kryddorna och sockret i en stor mugg. Häll över espresson och rör tills socker och puré löst sig. Värm mjölken under vispning och häll i. Rör om. Toppa eventuellt med vispad grädde och lite mer brunt socker.

pumpapure

Recept på pumpapuré

Skala pumpan och ta bort kärnorna. Skär pumpaköttet i hanterbara bitar (3-4 cm stora) och lägg dem i en kastrull. Fyll upp med vatten och koka upp. Låt koka i cirka 10 minuter och häll av vattnet (pumpan ska vara ungefär lika mjuk som färdigkokt potatis när den är klar). Mosa noga eller mixa med en stavmixer. Låt svalna och förvara i steriliserad glasburk med lock i kylen (klarar sig minst en vecka) eller frys in.

Hittade recept och bilder på bloggen: Söta saker på Amelia.se

 

 

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela