evalotte.blogg.se

Min vardag och mina tankar

Halloween

Publicerad 2015-10-31 09:47:49 i Allmänt,

 
Vi började gårdags morgonen med att fira Jonatan som fyllde 14 år. Det var likadant förra året att han sov kvar dagen innan sin födelsedag. Sol var här då också.
Jag hade tagit ledigt på Fredagen för att hinna förbereda allt inför festen som är i kväll. Jag stod i köket precis hela dagen. Jag har bakat kakor, muffins,pumpapaj, gjort jello-shots med och utan sprit, jello-hjärna,köttfärsröra till piroger, sallad, karvat ur tre kilo pumpakött , rostat pumpakärnor, gjort pumpasoppa och dekorerat lite mer.
Fick lite hjälp av Malte och Sol med pumpan.
 
 
 
 

Kladdkaks muffins med mixade oreo kakor som jord och egengjorda små kak gravstenar.


Kakreceptet på dessa kakor har jag fått av Victoria och Noah älskar dom. Jag hatar verkligen att baka kakor men dom har blivit tradition.
 


 


 
Det åtråvärda priset för best costume som förra året gick till Lisa som var Jesus. I år tror jag Micke ligger bra till.
 
 
 
 
 
 

Förberedelser

Publicerad 2015-10-29 22:57:47 i Allmänt,

 
Esplunda i sin Halloween skrud
Stämningsfullt när man kommer upp 5 på morgonen och fullmånen lyser in genom vårt spindelvävsklädda fönster och skelettet sitter och spelar piano i månskenet.
 

Vi har börjat vår dekorering av huset och grabbarna fixar lite nytt till vår utomhus dekorering som gravstenar och kistor.
 
 
Malte hade fest med fritidsgården för mindre barn på Glanshammar skola i går kväll. De var här med en släpkärra och hämtade rekvisita till festen som hölls i en av fritidsledarnas lada. Vi fixade även en jello hjärna i formen vi fick av Victoria. Blir mer Jello-hjärna och Jello-shots med sprit i till vår fest!
Victoria skrev att hon brukade spraya formen med olja för att jellon skulle släppa lätt. Det har inte vi skrev jag, men jag kan ju smörja formen med olja. Gissa vad jag hittade nu då...jo sprayolja.
 
 
 
En tjej som sitter i kassan på Ica Glansen sa idag när jag var inne att: Vilken fest dom hade ordnat igår, mina barn var så nöjda. Hälsa Malte det. Riktigt kul för ungdomarna och ledarna har gjort ett fantastiskt jobb.
 
När jag kom hem från jobbet idag hade jag dessa härliga ungdomar här. Alla sover kvar och Sol som är vår extra-familje-medlem är här och hälsar på från Nykvarn. Dessa tre är så tighta fast Sol flyttat.
 
 
 

Här bäddas det...
Här är dom för ett  år sen.

Och i somras....
 

Min närmsta kontors granne Jerry är en riktig fika expert. Han köper alltid massa goda bakverk. I dag blev det Halloween-tårta på jobbet.
 
 
 
 
 
 
 

Helgens bravader

Publicerad 2015-10-25 19:52:00 i Allmänt,

Fixade en asiatisk köttgryta i Fredags i mina fina julklapps skålar från jobbet.
Fräste tunnt skivad biff , vitlök, bambuskott, vattenkastanjer och purjolök i olja, fick koka ihop med lite köttbuljong och soya. Toppade med min favorit ört Koriander. Lätt som en plätt.
 
I Lördags fixade Malte och jag lite ärenden på stan, då fortsatte vi på det Asiatiska temat och tog lunch på vårat favorit sushi-hak.
 
På kvällen tog jag mig in till stan för att se när min syster sjöng med sitt band No Rush på Clarion Hotel. Det var nån rock/blues kväll där. Dom var suveräna och stället var fullsmockat. Medelåldern var dock rätt hög så jag kände mig riktigt ung för omväxlings skull.
Träffade även ett par kollegor.
 
Nyslingad och plattad kvällen till ära.

Söndag blev det en tur till Åtorp för att gratulera min brorsdotter Alma som fyllde tio år på Lördagen. Sötaste gullungen ever.
Passade även på att hälsa på mamma som bor där och få äta mammas goda mat.

En av mina bästa vänner Carola skickade denna till mig på Facebook. Stämmer så himla bra, och framkallar så enormt mycket roliga minnen vi haft ihop som stämmer på alla punkter.
Mycket tok och roligt har vi definitivt haft för oss och det slutar aldrig. Det är samma tok alltid när vi ses.
Vilken rikedom det är att ha vänner, riktiga vänner, som man älskar och som älskar mig, som man skulle göra allt för, som gör allt för mig, som man kan dela allt med.
Rikedom. Tacksamhet. Kärlek.
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela