evalotte.blogg.se

Min vardag och mina tankar

Roliga smycken

Publicerad 2017-01-29 11:09:42 i Allmänt,

Jag hade en bild på ett smycke i förra inlägget. Fick då en frågan vart man kan köpa dom. Jag hade ingen aning utan tyckte bara texten var kul. Googlade och hittade sidan.

Alltså, så många roliga texter.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sidan Smolk.se hittar du här:
Smycken
 
I går hade min minsta kille namnsdag. Karl, efter min farfar. Karl Malte heter han. Min farfar hette Karl-Erik så min andra son fick Erik efter honom. Det blev frukost och paket på sängen. Sen åkte vi och köpte lite nya blommor till hans rum. Han älskar inredning och växter.
 
 
Här är han min stylish son, Karl Malte med uppsatt hår. Stylad av Robin med hennes kappa, glasögon och katt.
 
Jag fick in lite vår. Vita pärlhyacinter.
 
Och så köpte jag en orkidé som jag tänker ha i mittenfönstret på mitt nya kontor.
 
Små-granarna som jag ryckte upp men roten var så fina än så dom satt jag i en hink med vatten i garaget. Tänker plantera ut dom till våren.

Pelargonerna som jag klippte ner för några veckor sen fick ny jord. Hoppas dom tar sig. Någon brukar alltid stryka med men dom flesta klarar sig och blir fina.
 
 
Har hittat bästa hållaren för vinglas och kaffekopp. Vet ej ifall det är för jag blivit lite rundare glasen passar så bra. När jag var gravid hade jag både kopp och tallrik på magen. Perfekt hylla.
 
 
 
 
Milo tog en selfie i går.
 
 

Tonåringar

Publicerad 2017-01-25 14:25:31 i Allmänt,

Jag har ju som bekant två tonåringar hemma. Jag älskar tonåringar och tycker dom är skitmysiga. Men man måste ju förstå hur dom funkar. Jag tycker den här länken var bra, den förklarar lite om vad som händer med bl.a hjärnan i tonåren.

Tonårings hjärna
 
Det är intressant att höra hur deras tankesätt är och hur mogna dom tycker att dom är. Sanningen är ju den att hjärnan inte är fullt utvecklad förens i 25 års åldern vilket vi vuxna faktiskt märker. Jag minns ju själv hur mogen jag tyckte jag var i tonåren. Nu har jag ju tack och lov två väldigt förståndiga och godhjärtade söner och det är gott nog. Det andra kommer sen.
 
 
 
 
Jag är nu fullt ut inflyttad i mitt nya kontor. Det blev jättefint och jag trivs bra. Hittar dock inte allt i mina skåp och lådor ännu.
 

Har fått min personliga prägel på rummet och även fått ärva en ergonomisk stå-matta. Det är faktiskt skönt att stå och jobba stundvis. Ska skaffa mig en liten orkidé till mellanfönstret också.
 
 
 
 
Jobbigt det där med maten varje dag. Ena tonåringen är jättehungrig hela tiden. I går blev det sushi till 3/4 delar av familjen plus en gäst. Noah äter inte sushi, han fick annat. Det måste ju vara den godaste rätten någonsin. Första gången jag åt det var i Los Angeles 1988 tror jag. Var inte jätteförtjust första gången. Gång två i San Francisco ett år senare blev jag däremot fast.
 
 
Två sötisar på väg till skolan i morse.
 
 
Läckert lite ironiskt smycke till oss lite udda själar som vågar vara oss själva.
 
 
 
 
Kolla vilka söta kaktus stenar. Ska nog måla lite stenar i sommar.
 

Braja och smörgåstårta

Publicerad 2017-01-22 13:06:00 i Allmänt,

Jag läste någonstans att om man eldar lagerblad sprider sig en lugnande och välbehaglig doft i hela huset.

Jodå, jag kan inte bestämma mig för vad det luktar. Det påminner om min tid i California. Vet ej om det är rökelse eller braja/marijuana det luktar. Och Nej, det var inte jag som rökte på utan typ alla andra. Jag röker ju inte ens till vardags så varför skulle jag då testa sånt. Jag höll mig till bubbelvin, gick lika bra det. Mina kompisar tyckte JAG var udda som INTE rökte. Ja herregud, hur det var!

Hur som helst, lagerblad funkar för mig men det var nog mest för att jag förknippar lukten med min tid i USA.

 
 
 

Smörgåstårta. Tre dagar i rad.
Torsdags- I Västerås, avtackande av kollega.
Fredags- I Örebro, avtackande av kollega.
Lördags-I Åtorp, 15 års kalas.
I dag är jag inte sugen på smörgåstårta.
 
 
 
 
 Men jag har också juicat tre dagar i rad. Man får en sån härlig energi boost av nycentrifugerad juice.
Massor av nyttiga grönsaker, rötter och frukter. Detta var dagens ingredienser.
 
Våren är på gång-Snödropparna är på väg upp i slänten i trädgården.
 
15 års kalas i Åtorp för min brorsson. De har så fint på sin nybyggda veranda och så varmt och skönt när solen låg på. Födelsedagsbarnet fångade jag visst inte på bild men dock min äldsta son och syrrans man Olle.
 
Jodå, frun i huset hade städat bort julen. Men jag som är en "sucker" för julprylar nosade upp ett gulligt ljus.
 

Det är så trevligt att träffa mamma och mina syskon. Syrran och jag hann även prata lite om Mellon som är på G. Hennes företag är huvudsponsor även i år och hon hade varit på något releasparty och lyssnat på lite bidrag som ska vara med. Jag fick höra några smyginspelningar och kan säga att jag redan har två favoriter. En av dom är Benjamin Wahlgren. Hon hintade om att jag troligtvis får följa med på finalen även i år. Så himla kul.
 
Mamma hade köpt en ny bil och upptäckte först igår att det var en fyradörrars, hon trodde det var en tvådörrars. Man ser knappt att det är dörrar bak för handtagen sitter så högt upp. Hon hade kört med framstolen för att komma in bak. Ha, ha...hon är väl för gullig min mor.
En söt liten cheva fick hon i alla fall tag i.
 
 
Japp så är det!
 
Japp. så är det också!
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela