evalotte.blogg.se

Min vardag och mina tankar

Smygpynt

Publicerad 2017-11-26 17:13:41 i Allmänt,

 Om man ska hinna få fram adventspynt med min halvfart får man börja i tid. Jag är normalt världens snabbaste person och avskyr när det går långsamt. Men tyvärr har min ork begränsningar nu och det lider jag fruktansvärt av. Det är inte jag att vara långsam och seg. Tyvärr blir jag trött och får sätta mig mellan varven men kör ändå på snart igen eftersom jag blir så rastlös.
Har placerat mina granar i glasvaser och tagit in ett par hyacinter.
 
(null)
 
Planterade denna i ett vinglas.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Ett par fönster är klara. Detta är köket, sen har jag fixat hallen uppe och nere.
 
(null)
 
Ljuslyktor ute är klara
Och kransen fixade jag till idag och hängde upp på dörren. Jag är minimalist och gillar inte krimskrams utan vill ha allt enkelt och lantligt.
 
Micke har fixat en utegran.
(null)

Hittade lite skyltar i lådorna...dom får ligga kvar ett tag till.
(null)
 
Mammas julstrumpa och förkläde kan dock komma till användning.
(null)
 
Min älskade kaffemugg är framme...
(null)
 
Den har dessutom en minime som man ska hänga i granen.
(null)
 Jag fick ju en sån fin matlåda väska av Collan som hon köpt i London. Döm om min förvåning när jag packade upp en liknande som hon köpt till mig förra året. Hade jag totalt glömt bort. Nu kan jag ju varva mellan dessa finingar.
(null)
 
Jag är så glad att jag slår in mina älsklingssaker i fint Musse papper från Disney store. Det är lika roligt varje år att öppna paketen och glädjas åt sina fina julsaker.
(null)
 
Pepparkaksburken fick komma fram....
 
Sen blev det faktiskt lussebullebak i morse. Tog med några  bullar och hyacinter till farmor. Tog fram hennes julstakar och stjärnor.
Receptet är Collans och helt klart det bästa jag provat. Drar dock ner en aning på sockret.
(null)

(null)

 Vi hittade dessa i en låda som jag fick. Det är underlägg till smörgås. Vi hade sådana när jag bodde hemma. Nostalgi och praktiskt. De vi hade hemma var dock mörkt trä. Tror min syster har samma nostalgi för hon köpte likadana på en loppis i fjol.
 
 
En exotisk frukt i fruktfatet.
 
Sen måste jag dela med mig av bilder från vår ipad när vi tävlade på vår senaste konferens i Oktober. Jag har skrattat så gott åt dessa i veckan.
 Vårat lag 1 tog hem segern i denna tävling med all rätt då vi i utelaget var de mest tävlingsinriktade människorna på stället. Vi hade även tre inne som läste karta och gav oss uppdrag.
 
 Ser ut som vi letar blåbär men detta var ett av uppdragen.
(null)
 
 
 
 Lägger pussel
(null)
 Bästa partytricket... vi sover. Detta är vårt företags VD och min kollega på Kundtjänst i Stockholm. Bästa lagmedlemmarna.
(null)
 
En VD står på händerna...ser ut som han har frisyr.
(null)
 
Cyklar
(null)
 Den onde, den gode, den fule
(null)
 
Ett nummer vi skulle leta efter
(null)
 Ballerinor
(null)
 
You tell me.... ingen aning m vad vi gör.
(null)
 
The Beatles skivomslag
(null)
 
Pussar en insekt
(null)
 
Bästa bilden ever... bockarna Bruse
(null)
 
Ja, det var värt all möda för vi kammade ju hem guldmedaljen. Skitroligt hade vi!
(null)
 
(null)
 
*******************************************************************************************************************************
 
Den här bilden tycker jag förklarar bar varför vi ska äta Svenskt kött om vi ska äta kött alls.
 
(null)
 *****************************************************************************************************************************
 
Lite annat klokt
(null)
 
(null)
 
(null)
 
 
Och i all denna drama och överdrivenhet med Black Friday tycker jag att Systembolagets  annons var bäst.
(null)
 
 
 
 
 
 

Happy Thanksgiving

Publicerad 2017-11-23 10:56:07 i Allmänt,

 
Det är ett jäkla tjat i Sverige angående black Friday. Det har dom verkligen anammat men ingen verkar förstå att det är Thanksgiving som är anledningen till black Friday. Något prat om Thanksgiving är det inte. Och black week..vad fan är det? Är det något vi Svenskar kommit på för att få sälja mer?
 
Delar denna text igen.
 
Vi tänker i alla fall sedvanligt fira Thanksgiving tillsammans med våra grannar som också tycker om denna tradition. Vi äter middag tillsammans och var och en får säga något de är tacksamma för. Vi pratar, äter och umgås tillsammans en vanlig vardag vilket är ett mysigt avbrott i veckan.
Jag gjorde min kalkon i går kväll samt en pumpapaj till efterrätt.
 
Förra året använde jag en stekpåse men nu har jag köpt en ösare eller vad det heter. Man trycker på pumpen för att få upp spad och sprutar sen spadet över kalkonen. Skitsmidig och bra.

Receptet kommer här.
 
Pumpapajen gjorde jag på pumpapurén jag gjorde tidigare.

Den ska bara pudras med florsocker innan servering samt serveras med vaniljglass och vispgrädde.
Receptet kommer här:
 
Använder en att lägga under kalkonen för dekoration. Den behövs rengöras ordentligt först.
(null)

Kalkon och pumpapaj redo för avfärd.
(null)

ThanksGiving är ju en tid för eftertanke och tacksamhet. Vi turas alltid om att säga en sak man är tacksam för runt matbordet. Vad jag är tacksam för är utan tvekan det stöd vi fått av vänner, familj och kollegor. Vilka otroliga människor vi har omkring oss. Vilken urkraft det finns i vissa människor och vilken tur jag har att så många av dessa finns just i mitt liv.
Thankful and greatful beyond words......

Katarina hade gjort en 4 kg’s kalkon

(null)

(null)

(null)

(null)

Mitt tarotkort jag tog utan att se. Pause... vad är oddsen för det?
(null)

(null)

Pumpapaj, äppelpaj, glass, grädde och pumpkin spice latte
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Mina bordsdamer
(null)

(null)

(null)

(null)Kamratskap

Publicerad 2017-11-21 18:10:52 i Allmänt,


(null)

 
Man kan må pyton och ha ett jäkla helsike runt omkring sig men man härdar ut, sträcker på sig och kämpar vidare. Varför? Jo därför att jag har ett nätverk av fantastiska människor i mitt liv. Mina närmsta vänner som varit otroliga även de som bor på andra sidan jorden. Mina otroliga kollegor som gör att dagarna går så lätt och man får skratta. Många av dessa kan man även dela sitt innersta med och de delar tillbaka. Alla har sitt bagage. Man får rår och tips från andras livserfarenheter. Man kan komma till jobbet och känna sig urlakad men man får energi av dessa härliga, öppna, ärliga och kloka människor. Ensam är inte stark. Vi behöver alla varandra, vi ger och vi tar. Man stöttar varandra. Alla är inte starka samtidigt men man ger varandra styrka genom att visa sina svagheter. Jag är så oändligt tacksam för alla fina människor i mitt liv. Tack!
 
 
 
 
På tal om hjärta så har min mamma åkt in för fladder idag igen och konverterats för 12 gången trots operation. Nu kan det bli så att hon får genomgå samma ingrepp igen och täppa till som dom förklarade det. Lite enklare ingrepp men ändå jobbigt att behöva göra om.
 
Och på tal om fantastiska kollegor så har jag min vän Lotta som läst på min blogg om min stjärnfixering och tar med stjärnor som hon tänkte slänga till mig. Stjärnor som förmodligen varit dekoration i någon butik som hon fått. Jag älskar dom och fick massor av inspiration- och kreativitets energi när jag såg dom.
7 stycken stora fina stjärnor i stål, svart och vitt. Så glad och tacksam, fina Lotta!
 

Kalkon är nu inhandlat till Thanksgiving och ligger i kylen och ska tina inför tillagning i morgon.
 
*******************************************************************************************************************************
 
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela