evalotte.blogg.se

Min vardag och mina tankar

Marknad

Publicerad 2017-09-30 21:06:00 i Allmänt,

Maltes flickvän Robin fyller 16 år i morgon.
Han har förberett och handlat så mycket fint. Ett jättefint kort har han ritat/skrivit också. Fick ej fota texten då det var privat.
 
Denna fina retro tavla har jag köpt. Det Finns massor av bokstäver/siffror till så man kan skriva vad man vill. Detta valde jag, tycker det var passande.
Sådana tavlor hade man i trapphus förr med hyresgästernas namn på. 
 
 
När Malte och jag handlade presenter hittade vi såklart massor av fina och roliga grejor som inte var presenter också.
Svan bricka och påse.
 
Malte hittade denna udda skål med en docka i... Han sa direkt.....Kolla mamma! Familjesås!
Det var ett barnprogram med Nicke och Nilla som hade ett inslag när Nicke var "Kannibalkocken" och vispade två barbiedockor i en skål med elvisp och skulle göra familje-sås (Vanilj-sås)
 
 
Och naturligtvis nya Halloween prylar som vi INTE behöver. Eftersom jag är så himla utmattad av sjukdomar och personliga problem så har jag inte ens bestämt att vi ska ha någon Halloween fest i år. Men även de som är svagast vill absolut att vi kör som vi brukar. Alltså all in. Jag kommer dra mig lite tillbaka och låta andra få ta kommandot och lite färre gäster, bara de närmsta. Men vi kör ändå. Man kan inte ta bort glädjen för de som behöver den som bäst. Jag kämpar på för dessa.
 
Hittade fina snacks-kistor
 
En vacker ring där ögat rör sig.

Och lite annat krafs.....
 
Provade Maltes Pikachu onepiece. Kanske vore något till Halloween...med baj-lucka och allt.
 

Efter Halloween kommer Jul. Hittade denna fantastiska klänning som jag gärna vill ha och lite fina kak-tips.
 
 
 
 
I dag har vi varit på Åtorpsmarken, min mamma och bror med familj bor där så det är tradition att åka dit och äta kålsoppa hos mamma bl.a  Härligt att umgås med sin jordnära familj och mina härliga syskon.
Mammas lilla vita hus närmast i bild,
 
Svägerskan jobbade i ett av stånden...
 

Brorsans familj har precis skaffat en liten hundvalp som heter Alfons. Så lugn och mysig,

Vi plockade även lite färska ägg i deras hönshus. Färskare går ej att få.
 
 
Vi har det ju lite kämpigt nu men ger inte upp så lätt.
 

Någon i min familj är den modigaste, tappraste, starkaste och ärligaste jag varit med om. Så mycket kärlek och respekt  jag känner för denna människa går ej att beskriva.
 
 
 
 
 
God afton!
 
 
 

Lampor och lite annat

Publicerad 2017-09-24 19:10:00 i Allmänt,

 
Jag är väldigt förtjust i vackra lampor och älskar mina. Har några favoriter.
Dessa två är från IKEA, klassiker men vackra.
 
Denna är handgjord och klippt för hand av en bekant. Den var med på formex-mässan för något år sen.

 
Har två sådana klassiska fjäderlampor, vill gärna ha en som taklampa också men vill helst göra den själv. Det enda som saknas är tid...det tar ett tag att limma alla fjädrar.
 
Har två av dessa också...
 
 
 
 
Har köpt ingredienser till en av smoothisarna jag tipsade om i förra inlägget. Tyvärr inte hunnit tillaga någon än.
 
 
Däremot har jag tillagat några söta Västerbottenost pajer till helgens kräftor som vi åt med grannen.
 
 
 
 
Hjälmar kräftor
 
 
På utbildningen jag var på förra veckan, var det en av föreläsarna som lärde oss att bag in box även kallas klimakterie-festis. Hur kul som helst.
 
 
 
 
Sen har det förutom vår egna kris varit en hel del krishantering med grannar och vänner i helgen. Man ska inte tro man är ensam om problem...alla har sitt och man gör det man kan för att stötta och hjälpa andra trots man har fullt upp med sitt eget. Det faller sig naturligt.
Grannen har stöttats så till den milda gran att han är så oändligt tacksam och det är ju skönt att man kan vara till hjälp.
Denna vän har råkat ut för ett mordförsöken av en människa i psykos. Så otroligt tragiskt för alla inblandad. Fysiskt ok men psykiskt helt förstörd så klart. Gärningsmannen är häktad.
 
 
Obs, redigerad bild för att skydda min vän.
Gärningsmannen hade sagt: - Varför kämpar du emot...då tar det ju bara längre tid.
Sonen räddade hans liv.
Sonen som bara har sin pappa som trygghet såg sin far kämpa för sitt liv. Ofattbart tragiskt.
 
 
 
 
 
 
 
Ta hand om er därute och var snälla mot varann.
 
 
 

Utbildning och sjukvård

Publicerad 2017-09-22 18:08:00 i Allmänt,

Jag har under tre dagar varit på utbildning. Det var fortbildning för som man gör vart 4:e år för att behålla sin väktar-legitimation. Jag jobbar inte som väktare längre men är i bevakningsbranschen fortfarande. Denna utbildning var för tjänstemän som i grunden är väktare. Det var administratörer, chefer och säljare och de flesta men över tjugo år i branschen och inga ungdomar med andra ord. Ett otroligt härligt gäng. Som vanligt tycker jag Dalarna briljerade med härligt folk. En av mina bästa kollegor är från just Dalarna och hennes kollegor var också så himla härliga.
Kursen avslutas alltid med ett kunskapsprov, riktigt jobbigt. Som att gå i skolan igen...men alla i gruppen klarade sig. Kul att friska upp minnet med bla bevakningsjuridik, krishantering och HLR. Min grupp lyckades med att bryta nacken på dockan vi skulle rädda.
 
 
Nu är det Fredag och lite välförtjänt vila. Jag börjar med ett glas vin.
 
Hittade några nya recept på smoothis jag vill testa.
 
Jag har belyst värdet av att ha en vän i nöd och hur lyckligt lottad jag är att ha sådana. Och nu senast min vän C som hjälpt min familj i kris. Nu är det så att min väns son dessutom sitter inne med samma superpower. Att i nöd hjälpa en vän (en i min familj) Finns inga ord som kan beskriva den tacksamhet jag känner inför dessa två änglar. Ungdomar som växt upp tillsammans och finns där när det behövs, vilken rikedom och så glad jag är att vi skapat så fina människor. Att dom själva ser vart och när det finns behov för stöd och en vän. Vackert.
 
Dessutom utom att säga för mycket om våra kris.(Vill någon veta mer om detta får ni gärna ringa mig, är ingen hemlighet. Men kan av respekt för andra inte skriva om det här) så vill jag belysa att jag i detta fall är otroligt nöjd med den sjukvård och hjälp vi fått. Jag har av egen erfarenhet inte en positiv bild av vården tills jag själv med hjälp av kontakt/vän fick den bästa vården. Det är sannerligen inte lätt att vara sjuk om man inte har kontakter eller orkar kämpa. I detta fall så har allt varit toppen på alla distanser och de läkare vi kommit till har varit otroligt engagerade och drivande. Även skolpersonal. Jag är på riktigt imponerad och så glad över dessa fantastiska människor. Människor som gör det lilla extra och har empati, kunskap och erfarenhet. Riktiga människor som bryr sig om individen och ser människan. Så starkt och fint. Jag är ödmjuk och så tacksam. Vilka eldsjälar det finns...det ger hopp. Tack!
 
Som sagt om någon är orolig eller undrar något så kontakta mig gärna.
 
*********************************************************************************************************************************
 
Avslutar med lite blandade roliga och tänkvärda bilder
 
 
 
 
 
 
 
 

Så sant....

Och dessutom har dom dessa på Disney Land nu...
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela