evalotte.blogg.se

Min vardag och mina tankar

Sjukvårds-cirkusen

Publicerad 2018-03-27 16:05:00 i Allmänt,

Det första man möter på morgonen när man liver ut genom dörren. Våra fina hjortar.  Tidigare så står dom i trädgården, bara dom ger fan i mina penséer, har dom högt.
Den här bilden är från April förra året.

Ja, så var det ju den här cirkusen med sjukvården.
Vi var ju på ett sjuksköterske-besök på unga vuxna i Måndags för att följa upp medicineringen. Vi fick träffa en jättegullig och bra manlig sjuksköterska. Ungdom U tyckte också om honom och vi fick ett bra samtal. Min fantastiska ungdom säger så bra saker. Jag sa att jag nog tycker att U ser lite friskare ut i blicken mot i början av vintern när jag verkligen såg på utseendet att U var sjuk. Då säger U att man kan inte se på utsidan hur man mår på insidan. Så klokt och så är det ju, man ser inte alltid på utsidan att man har sår på insidan. Mitt kloka älskade hjärta.
Sjuksköterskan meddelade att U står på väntelista för den neuropsykologiska utredningen och beräknas till Maj. När jag frågade om han kunde kontakta läkaren som U träffade för en månad sen för att förlänga sjukskrivningen sa han att den läkaren har slutat. Jaha. Inte för att vare sig jag eller U gråter för det för vi gillade inte henne men Hallå....blir man förvånad? Nej! Jag sa att ni har väl fler läkare? Jodå dom hade två till men mest tar dom in AT-läkare som gör sin praktik inom psykiatrin. Suck. Han skulle jaga fatt i en läkare och ringa mig under dagen.
Dagen gick och han sms:ade att han inte fått tag i någon läkare utan skulle ringa mig som idag. Det gjorde han och meddelade att han pratat med en AT-läkare och denne kunde inte sjukskriva U på de förra läkarnas journaler utan ville först träffa U. Men har dom tid för det...neeeej. Vi fick en tid den 9/4 vilket är snabbt ändå men sjukskrivningen U har går ut den 31/3. Det betyder att jag ska krångla och meddela skolan att ny sjukskrivning förhoppningsvis kommer in retroaktivt. Nu är ju skolan och kuratorn jag har kontakt med helt fantastisk så det ät aldrig några problem men ändå. Hur svårt ska det vara. Sjuksköterskan trodda absolut inte att han inte blir fortsatt sjukskriven men denna omsättning på folk är ju helt ohållbar. Man kan ju inte träffa nya personer hela tiden som inte orkar läsa journalen, de sjuka ska väl inte drabbas för att vården inte har personal.
 
Dessutom har min bekanta som inte heller mår bra fortfarande inte fått hjälp pga att läkaren på VC är sjuk. En vecka har läkaren varit sjuk....Herregud...finns det bara en läkare??? Då hänvisas man istället till Akut-psyk. Det är fanimej inte klokt. Sjuka människor ska inte behöva ta detta, alla har inte någon som hjälper dom.
 Tur för vården att det finns eldsjälar som faktiskt brinner för sitt arbete, bryr sig och själva skäms över hur det fungerar. Vi har haft turen att träffa massor av underbara människor på vår resa och dessa ska hyllas.
 
 
Det går segt att få fram påsk-pyntet...tar något varje dag.
Det viktigaste först!
 
 
Och lite annat krafs...mina fina folie ägg och andra ägg och kycklingar och korgar får jag ta i morgon eller dagen efter i morgon.
 
 

Bjuder på en bild från på mig och min syster från typ 1972.
 
 
 
 
 
När jag kom hem från jobbet idag var denna sötnöt ute och körde med sin veteran moppe.
 
 Snart Påsk

Publicerad 2018-03-25 20:30:00 i Allmänt,

Våren är väldigt seg i år. Visserligen har denna vecka gått åt rätt håll men det kommer bli kallt och snö nästa vecka igen. Jag skiter i det. Jag har köpt lite vårblommor och har nu fixat lite ute. Det är så jävla fult ute nu och vårt hus ser också helt förskräckligt ut. Färgen lossnar på huset och allt ser visset och skavt ut. Vi hyr vårt hus och hyresvärden verkar inte tycka att det är fult fast vi bor på en herrgård. Tycker nog man borde vara lite mån om hur omgivningen ser ut.
 
 

Det är inte roligt att försöka göra fint när det ser ut som fan överallt.

Först hittade jag inte påsk-lådorna i garaget och tänkte skita i pyntet men Micke hittade dom idag. Ska pynta minimalt i år. Våra bästisar kommer hit på Påskafton enligt tradition så lite påsk fint vill man ju ha. Vi kommer dock skita i Påsk maten i år och göra egen sushi istället.
Man blir iallafall lite glad när man ser vad som ligger i lådorna, ska bara försöka hitta tid att få till det också.
 
 
 
 
 
Åkte till farmor och köpte med lite vår-blommor och pyntade hos henne. Vår-städade på hennes balkong och gjorde fint.
Idag har det ju varit våffeldagen så det blev våfflor till lunch.
 
 
 
Sommartid idag och då blev det dessutom grillpremiär i det fina vårvädret.
 
 
I morgon ska jag med ungdom U till unga vuxna för uppföljning av den nya medicineringen. U börjar med upptrappning tre i dag så någon förändring har vi inte märkt ännu. Det är en sjuksköterska vi ska träffa i morgon men jag får försöka fixa så denne kan kontakta läkaren för vidare sjukskriving av U då det inte är tal om att vara redo för någon skola. Ogiltig frånvaro är det ju definitivt inte då U är för dålig för att klara av det, vilket inte är vårt fel utan ligger helt på den långsamma vården. Vi har inte gjort annat än pressat på för att det ska gå undan, vilket det i mina ögon ej har gjort.
Dessutom har en människa i min absoluta närhet drabbats av psykisk ohälsa och anförtrott detta till mig vilket betyder enormt mycket för mig eftersom vi med vår öppenhet om detta inte vill annat än kunna hjälpa andra.
Jag kommer göra allt jag kan för att hjälpa och var stöd för denne. Det är värt allt att vår öppenhet kan hjälpa andra. Spelar ingen roll att jag är utan ork för jag hittar energi och kraft i att hjälpa. De som inte orkar kämpa i sin sjukdom behöver allt stöd dom kan få. Jag vet...ingen ska behöva kämpa ensam.
 
 
 
Jag avslutar med en bild från Midsommarafton för två år sen som jag blir så glad av.
Det är min mamma i blå hatt och min granne Katarinas mamma i studentmössan. Damen i mitten är min grannes väns mamma och 85 år. Dessa damer hade så roligt i hop. Detta var utstyrseln i en lek men dom ser så jäkla härliga ut. Riktiga pantertanter.
 
 

Besök från Seattle

Publicerad 2018-03-20 16:16:11 i Allmänt,

Förra våren tog jag dessa bilder på detta underbara hus på Nygatan i Örebro.
Det ligger ju så felplacerat mellan massa hyreshus. Det ser så härligt Engelskt ut med vild trädgård och jättefin dörr.
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Nu visade Malte mig en sida på Instagram som han följer som heter tborebro. Där var det huset med med lite historia bakom och det låg där helt fristående och ensamt.
 
I söndags hämtade vi min kompis dotter och hennes pojkvän på Arlanda. De flög från Seattle och mellanlandade i Reykjavik.
De flög med Island air som dom tyckte var så mycket lyxigare än de bolag de flugit med tidigare. Dock första gången för Connor i Europa.
(null)
 
(null)
 
 
 
(null)
 
Malte åt mat medans vi väntade och fick en lina med något vitt på sin bricka. Hmmm, hoppas det var salt. 
(null)
 
(null)
 
Där kom dom, Gabriella och Connor.
(null)
 
(null)
 
Det blev ett kärt återseende för ungdomarna. Noah hade träffat Connor tidigare men inte Malte och jag. Han var supermysig. En California kille det med, från Hunnington beach men pluggar också i Seattle.
(null)
 
(null)
 
Gabban hade med gott kaffe till oss.
(null)
 
I går hade vi en myskväll med dom. Vi käkade mat, gjorde prinsesstårta, pratade och spelade kort. En jättetrevlig kväll.
 
 Malte gjorde rosorna och jag gjorde bladen. Visst ser bladen verkliga ut. Det är färska spenatblad. Tyckte det var en lysande ide när vi inte hade grön marsipan.
 
 
 
 
Gabban fick en fika bricka av mig. Hon älskar att fika precis som sin mamma.
(null)
 
Dom sov över och igår tog Micke och Tomas med dom ut på Hjälmaren för lite isfiske. Jag hade gjort älgfärs-spett som dom kunde värma på grillen dom hade med. Korv, bröd och oboy fick dom med. Och vi plockade i hop massor av varma kläder.
 
Fotograf: Tomas Karlsson
(null)

(null)

(null)

Fotograf: Gabriella K

(null)

(null)Jag har slut på rökelse och kom på en jättebra idé..Jag har ju massor av blad från Eucalyptus som jag torkat och har som potpurri eftersom bladen doftar så gott. Jag tänder eld på ett blad och så får det glöda ner, röken som sprider sig luktar fantastiskt gott. Finns ingen bättre doft än eucalyptus. Tyvärr är jag den enda i familjen som gillar rökelser.
 
 
 
Tittade på tv häromkvällen och det var ett program om operasångaren Rickard Söderberg. Vilken härlig människa han är och han förklarade hur han brinner för operan. Han förklarade opera som dramatiskt..på liv och död. Jag kan inte annat än att hålla med. Jag har lärt mig att uppskatta viss opera. Mina grannar är ju operasångare och när dom sjunger så går jag gärna och tittar. Det är verkligen vackert. Inget jag lyssnar på till vardags men vid vissa tillfällen och live så är det faktiskt mycket berörande och fint.
 
 
Mina härliga grannar efter nyårskonserten i Glanshammars kyrka.
Katarina och Ulf.
 
 
 
Jag köpte ju några färgglada tröjor förra veckan som jag blev så nöjd över. Nu har jag hittat en till i en härlig grön färg. Kul med lite färg, jag har ju så mycket färglösa kläder annars.
 
 
 
Så här såg min jobbtelefon ut när jag kom i Måndags. Den hade feber. :)
 
Vilken rolig öl det finns nu lagom till påsk.
 Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela