evalotte.blogg.se

Min vardag och mina tankar

Fortsättning på Cirkus sjukvård

Publicerad 2018-11-21 09:02:45 i Allmänt,

 
(null)
 
På Torsdag ska vi träffa grannarna för en mysig Thanksgiving middag som är tradition här på Esplunda gård.
Jag hittade äntligen en bra kalkon idag. På Willys i Marieberg. De andra Willys hade inga som de brukar.
29.90.-/kilo är ett bra pris. Jag köpte en på 3,6 kilo. Katarina har också köpt en på 4 kg så det blir perfekt. Vi blir 10-11 stycken och det brukar räcka gott med två stycken.
Den får tina ett par dagar så tillagar jag den innan middagen. Tar cirka tre timmar i ugn för en 4 kilos.
Jag ska bidra med en pumpapaj och pumpkin spice lattes också. Enligt tradition är vi hemma hos Pilottis i ena flygeln.
 
(null)
 
(null)
 
Ja, sen var det den här sjukvårds cirkusen. Jag sa till ungdom U´s kontakt på activa att mig har läkaren på Unga vuxna fått för sina synder. Jag strider för dem jag älskar mest och får superkrafter från oförklarliga krafter för jag har ingen som helst energi eller ork. Men kraften kommer och jag levererar.
 
(null)
 
(null)
 I dag är det 2 och en halv vecka sen vi var hos läkaren för att få ett sjukintyg för försäkringskassan. Läkaren lovade skriva det samma vecka vi var där. Vi var där på Måndagen den 5/11. Jag skickade in ansökan till försäkringskassan och fick svar samma vecka att vi fått en handläggare och de inväntar läkarintyg. Har det inte inkommit innan 24/11 så avvisas ärendet. Idag är det den 21/11 och intyget har fortfarande inte inkommit.
På Fredagen, den veckan läkaren lovat skicka in intyget får vi ett samtal från Unga vuxna att läkaren vill boka en telefontid med U Onsdagen veckan efter för kompletterande uppgifter.
Öhhh, kompletterande uppgifter. Han har väl för i helskotta en hel journal att läsa. När han sen ringer en halvtimme försent enligt avtalad tid är frågan. Går du i skolan? Vad gör du på dagarna?
Jag bryter fan ihop. Det berättade vi för honom på läkarbesöket plus att det står i journalen. Han är alltså inte läskunning och lyssnar/förstår inte vad man säger. Jag blev tokig och ringde upp Unga vuxna. Berättade utan cencurering vad jag tycker om långsamma människor som lovar saker som inte hålls. Bad dom trycka på läkaren att intygen var bråttom med.
 Dessutom hade vi ett möte med rehab och activa samma vecka som läkarbesöket och även då bad jag rehab trycka på läkaren att intygen måste in snarast.
I Måndags ringde jag Unga vuxna igen och frågade om intygen. Receptionisten sa att det var skrivet men ej inskickat. Jag frågade såklart varför inte det var inskickat om det var klart. Dom hade glömt det.
Alltså jag har inte ord för denna slapphet och likgiltighet. Vilka otroligt loja, halvdöda människor de har anställda på en sån viktig avdelning.
 På Tisdagen blir jag uppringd av en sköterska som meddelar att intyget är skickat på Tisdagen den 19/11 per post. Men herregud, per post!! Till och med jag vet ju att de kan skicka dessa elektroniskt. Sköterskan bekräftade till och med det. Kunde dock inte svara på varför det skickats per post.
Jag fick därmed ringa upp handläggaren på försäkringskassan och tala om att intyget är på väg per post så ärendet inte avvisas. Så jävla dåligt av sjukvården att bete sig så här med våra ungdomar. Jag skäms å deras vägnar.
U hade ett bra möte med Activa igen  i Måndags och de är helt fantastiska. Det kommer att bli jättebra och U är positiv till detta. Nu krävs bara att försäkringskassa godkänner ansökan om aktivitetsersättningen så U kan få en inkomst under tiden han väntar på utredning och diagnos. 
 
(null)
 
 
 
(null)
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Angelica Wåhlin

Publicerad 2018-11-21 09:47:58

Vilken härlig tradition med Thanksgiving-middag!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela