evalotte.blogg.se

Min vardag och mina tankar

World Mental Health Day

Publicerad 2018-10-10 20:20:00 i Allmänt,

 
Den 10 Oktober är en viktig dag. World Mental Health Day.
Kanelbullens dag, kaffets dag och allt som nu finns så känns detta mer relevant och viktigt. Att uppmärksamma Psykisk ohälsa. Ett ämne som ligger mig varmt om hjärtat eftersom en av mina allra närmaste drabbats och många i min absoluta närhet.
Man kan oftast inte se på utsidan hur man mår på insidan.
 
 
 
 
 
 
(null)
 
Min älskade ungdom U som är så klok och fin och vänlig kämpar med psykisk ohälsa. En själ som är så god och den absolut starkaste människan jag vet, det finns absolut ingen svaghet i människor med psykisk ohälsa. Dom är starkare än alla andra och så otroligt lyhörda för andra människors känslor. Riktiga superhjältar.
Människor som är oförstående och okunniga behandlar människor med psykisk ohälsa med noll respekt och översitteri. Tror att dom är bättre människor. Starkare. Det är precis tvärt om. Jag ser det, accepterar inte dessa patetiska människor utan tar helt avstånd. Lyckligtvis är dessa  inte vanliga utan de flesta är väldigt pålästa och empatiska. Trångsynta människor är det absolut värsta jag vet.
 
Ni som följt vår resa med allt kämpande så kan jag meddela att efter drygt ett och ett halvt år senare så har inte ens den Neuropsykologiska undersökningen och samtal med psykolog inte ens börjat, vi har inte ens fått en tid för det. Vi är på rätt ställe men står på väntelista fortfarande. På Måndag har jag i alla fall lyckats tjata mig till en tid till Rehab som ska hjälpa U med sysselsättning, rehab och information om eventuella bidrag under tiden.
Omänskligt att det får ta sån här tid. Dessutom är det olika läkare varje gång, de verkar inte ha någon specialist  på en sån viktig avdelning.
(null)
 
 
 
Semikolon och pil
 
 
Ungdom U med sin första och viktigaste tatuering
 
 
Dessa härliga lyktor med budskap har jag beställt från Majas lyktor och sponsrar föreningen Suicide Zero
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela