evalotte.blogg.se

Min vardag och mina tankar

Julhelgen

Publicerad 2016-12-28 07:54:00 i Allmänt,

Summorna insamlade pengar till musikhjälpen för Engelbrektsskolan (Maltes skola) var 13 500.- och Noahs klass på Virginska Gymnasiet samt 1:orna på samma linje blev 14 000.- Riktigt bra jobbat. Vilka jättefina bidrag till Musikhjälpen.
 
 
 
 
 
Julhelgen är nu avklarad och tyvärr blev det inte så mycket bilder från självaste Julafton då jag hade lite annat att stå i än att fota.


Lisa och Mamma kom dagen innan Julafton. Vi åt en Fisk/Skaldjurs soppa med saffran och hemmagjort vitlöksbröd.

Våra härliga grannar kom och sjöng julsånger vid dörren i bästa Amerikanska anda.Lisa fick sitta vid lilla granen och öppna sina paket.Sen blev det tradition. Eggnog och filmen Ett päron till farsa firar jul.

Eggnog är en Amerikansk juldryck och ej att förväxla med äggtoddy. Eggnog är mycket godare och fluffigare. Receptet vi har är naturligtvis Amerikanskt och här översatt till Svenska mått. Ett par eggnog och du behöver ingen dessert.
Muskotnöt ska blandas i smeten samt strösslas över på toppen.


Brasa blev det också.

Den bästa julfilmen enligt vår familj. Precis vår humor.


Vill försöka få tag i deras Eggnog muggar. Dessa älgmuggar går att köpa i USA och nästa Amerikaresenär ska få köpa med sådana hem. Det går även att köpa kusinen Eddies snygga fuskpolo.

Vår underbara tomte.Denna tårta har Nickes(Mickes styvfar) kusin Rosie gjort. Hon bor i Australien och har varit och hälsat på oss för några år sen.
Både hon, hennes man, syster och bror, svägerska och dotter. Härliga människor. Hon är så jäkla bra på bakverk.
 
Rosie och Ian på deras Sverige besök.


Denna har hon däremot inte gjort. Men jag skulle vilja göra något liknande till nyår. Det är kokosflingor på och som granar kan man ju ha kokosbollar.
Juldagen var slappardag och på Annandagen var vi hos Nicke och Irene i Laxå på middag.
Det var kantarellsoppa till förrätt, oxfilé, hasselbackspotatis och kantarellstuvning till huvudrätt och egenhändigt gjort ostkaka till efterätt. Vi fick även smaka på Kängurukött som dom hittat i någon kul delikatessbutik.


Micke med sina söner och Kajsa.

Det blev lite paketöppning också. Mina ungar måste alltid grimasera på bild, dom är snyggare i verkligheten :)

Sen spelade vi spel. Jag fick detta i julklapp.

Super roligt familjespel.
 
På julafton beställde Noah och Micke biljetter till Sveriges första WWE live event i Maj. Det är wrestling, Noah var på en sådan show i USA sist. Han älskar wrestling och drömmer om att bli en professional wrestler. Detta är riktigt stort i USA så kul att det även börjar ta fart i Sverige. 
Här är dom på väg till WWE i Stockton California. Mina vänner Victoria och Mark med familjer.


 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela