evalotte.blogg.se

Min vardag och mina tankar

Maltes födelsedag

Publicerad 2016-04-30 15:19:30 i Allmänt,

Min fina Malte fyllde 15 år igår, den 29 April. Han föddes på den dagen han var planerad.
En riktig solstråle är han vår sociala, kreativa, konstnärliga och godhjärtade kille. En fröjd att få vara hans mamma. Gulligare kille får man leta efter.

Så var det dags för ballongupphängning igen. Det börjar alltid lite snuskigt men blir fint sen.


Presenter och den obligatoriska tårt-hatten.


Inte ofta detta händer. En broderlig karm.

Vi grillade lite hamburgare och satt tom ute en stund men fikade inne.


Vi passade även på att gratulera kusin Emma.

Många fina paket fick Malte.

Och körtillståndet kom lagom till födelsedagen.

Noah var också mycket nöjd då Victoria meddelat att deras resa var bokad. Vilken flight och platsnummer. Vi bokade in Noah på samma flight och hamnade även bredvid Victoria. Snacka om toppenbra.
Vi har inte bokat hemresan än då vi måste kolla lite detaljer kring det först. Han vill ju åka direktflyg och då är det Norweigan som gäller.Han kommer i alla fall stanna i Kalifornien minst tre veckor.
 
Joacims pappa Per-Olof skulle ha fyllt 77 år den 29 April, samma dag som Maltes födelsedag. Han lever dessvärre inte längre. Han gick bort för några år sen. Men jag skickar en liten hälsning till honom ändå, han hade säker en riktig fest där han är.

Mamma hade tagit med morfars gamla termos som han alltid hade kaffe i på köksbordet. Den är så jäkla ful men jag ville spara den som minne.

Avslutar med en bild på min älskade lampa. Det blev så fint sken i den ju mörkare det blev.


Födelsedagar på löpande band

Publicerad 2016-04-28 18:15:08 i Allmänt,

Angående förra inlägget om långsamma människor så vet jag vad jag har fått min "sprutt" ifrån. Min mamma. Hon säger att hon "ruschar" och "rappetiboy" så är det klart. Roliga uttryck.
 
Firade min syster som fyllde år igår. Brorsan fyllde den 23/4 och lilla Malte fyller i morgon. Sen har vi födelsedagar att fira även den 1:a och 2:a Maj. Full snurr på alla födelsedagar nu.

Brorsan, Syrran och jag.


Lillebror Joacim
Jag, pappa och Lisa


Lisas födelsedags paket. Älskar den där födelsedagspåsen, har köpt massor så det är fler som får presenterna i en sån.

Lisa med ett glas bubbel. Hon hade minsann tagit fram ett till mig också men jag körde så jag fick tyvärr avstå.Olle trodde visst den biten var till honom endast.

Förra året köpte jag glasunderlägg till både Lisa och Collan som är så underbara. Var för snål för att köpa några till mig själv. Jag köper nästan jämt presenter till andra som jag själv vill ha.

Lampan jag fick av Lisa har nu fått sladd och lampa.
Här är Lisas lite mindre variant av samma sorts lampa. Den är också jättefin men jag är så nöjd att jag fick den största. Den är underbar.
 
I morgon fyller denna härliga kille 15 år!


Min lilla moppe-kille. Håller på med körkortet för fullt. Börjar utbildningen den 13/5.

Så nu ska det bakas, slå in de sista paketen och hänga upp dessa.


Långsamma människor

Publicerad 2016-04-26 16:04:05 i Allmänt,Alltså, långsamma människor. Finns inget som gör mig så stressad som människor som det inte är nån sprutt i.
Jag är av naturen snabb i det mesta jag gör, ibland lite slarvig men snabb. På jobbet däremot är jag extrem noggrann men snabb.
En säljare jag jobbar mot på några nya kostnadsställen jag har i Norrland tycker jag är helt otroligt snabb.(Han hade visserligen några superlångsamma spruttlösa medarbetare tidigare.)  Han påpekar det dagligen och undrar vad jag äter till frukost. Jag brukar skicka en bild på godisskålen då!
Han kallar mig kulsprutan. Han skickar in en affär, tar en snus sen är den registrerad och klar.
Så är det. Jag vill inte ha några högar liggandes. Kan det reggas direkt så reggas det.
Jag vet en som tex. kan stå och vika tvätt så noggrant så noggrant, det tar en halv dag. Ska det hjälpas till med nåt går det så långsamt att det är lika bra att göra det själv. Ja vi umgås inte längre. Inte på grund av det men skönt att slippa se snigelfarten. Jag trivs bäst bland människor med fart i.
Tonåringar är inte särskilt snabba heller har jag märkt. Hmmm, men det är förhoppningsvis övergående. Jag är inte sen att påpeka att det inte är en attraktivt egenskap. Något att tänka på inför framtiden.
Och folk som möljar vid matlagning är också jobbigt. Det blir lika bra om man är snabb. Det behöver inte vara perfekt skurna likadana bitar av allt.
Jag har även åsikten att många långsamma människor även är lite långsamma i huvudet. Inte alla men många.  Min åsikt.
 
 


I dag vill jag gratulera min vän Victoria som bor i USA. Grattis på din dag!
Vi lärde känna varann när vi jobbade ihop på Brolyckan. Ett Servicehus för gamla. Det var hon och jag och Collan som fann varann där. Och vi är bästa vänner än i dag allihop.
Våra barn har vuxit upp ihop även om Victorias barn har vuxit upp på en annan kontinent har dom lyckats bli supertighta. De har ju setts minst vartannat år och nu är dom så stora att dom har kontakt via sociala medier och telefoner. Härligt med genuina vänner. Allas våra barn är mellan 14 och 18 år så de är ju jämngamla allihop.
Och vi damer är mellan 27 och 29 år . :)
 Hon ser precis lika dan ut idag. Vet inte hur hon bär sig åt.


 
 

Några bilder på våra barn genom åren. 


 


 


Fin vänskap!

 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela