evalotte.blogg.se

Min vardag och mina tankar

Anspänningar

Publicerad 2024-03-29 17:45:01 i Allmänt,


(null)

Usch, det blev en jobbig vecka! Det är så välbehövligt med lite påskledigt nu. Jag är så trött.
Maltes katt Milo blev sjuk och stackars Malte var i Skellefteå. Vi fick ta honom till veterinären i Måndags. Kristaller i urinröret som täppte till så han inte kunde kissa. 
(null)

Dom gjorde en helundersökning av alla organ, spolade rent i urinröret, tömde blåsan och rengjorde öron. Han fick massor av mediciner och nytt foder. Glad men drogad fick han följa med hem. 
(null)

(null)

Tyvärr kom inte blåsan i gång och han kunde inte kissa. När Malte kom hem på Tisdagen fick vi åka till veterinären igen. Vi trodde det skulle vara fler kristaller som täppte till men det var det inte. Urinblåsans muskler spasmade så han inte kunde få ut urinet, blåsan var full igen. Dom tömde blåsan och vi fick med honom hem igen. Inga garantier om att det skulle komma igång. Om muskelspasmen inte släpper kan det bli avlivning. Så himla sorgligt när han i övrigt var i så gott skick. Han är 11 år och har många år kvar att förgylla vår familj. 
(null)

(null)

Kolla pupillerna, han är så drogad.
(null)

Han är fortfarande med oss, kissar i små doser men får ändå ut urin. Hoppas det kommer igång ordentligt. Han är piggare och vi är hoppfulla. I Onsdags var det jobbigt när vi inte visste om han skulle få ut nåt och vi fick överväga avlivning. Så jobbigt. På Tisdag har han återbesök. Vi hoppas på det bästa. Vår lilla korv.
(null)

Trots att vi alla är trötta och medtagna efter detta så har vi fått ihop något slags påskfirande och födelsedagsfirande. 
Beställde några kristaller, det muntrar alltid upp. Men de flesta var inte till mig. 
(null)

Endast de gula råa citrin:erna är till mig. Jag har några små trumlade citrin men kände ett behov av att ha fler större. Rökkvartsarmbandet är till en present och rosenkvartsarmbandet och seleniten är till Amys påskägg.
(null)

(null)

Noah och Malte fick lite blandad kompott i sina påskägg. Dom är ju inga storkonsumenter på godis.
(null)

(null)

Sen fixade jag ett par påskägg till Mickes barnbarn Lo och Ted. Inte bara godis där heller, dom älskar småplocks prylar.
(null)

Kul att jag fick plocka fram äggjaktsäggen igen.
(null)

Micke och jag har ett gemensamt påskägg med lite godis. Jag äter ju väldigt sparsamt också. Kanske kommer nån påskkärring?
(null)

(null)

(null)

(null)

Micke fyllde 57 år på Skärtorsdagen.
(null)

(null)

Några paket fick vi i hop (Mest kläder och skor)  trots att vi blev avbrutna i shoppingen för att åka till veterinären. Han har några paket tillgodo. Hann iallafall få med det viktigaste och även presenter till gudsonen Angus som fyller den 31/3. Skickade dom på posten, dom har kommit fram redan skrev han. Skönt. 
(null)

Sen kom Mickes son Robin med Kajsa, Lo och Ted och Mickes föräldrar Irene och Nicke. 
Lo och Ted hade varit påskfina på förskolan. Tupp och hare.
(Kajsas bild)
(null)

Vi lagade tacos och fikade med tårta.
(null)

(null)

Sen blev det äggjakt med barnbarnen.
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


(null)

(null)

(null)

Mysigt att få lite enerig från barnen dom är riktiga små lyckopiller. Även om man blir trött av allt ståhej så är det bra trötthet. Man blir glad av dom små liven.

(null)


Farbröderna fick hjälpa Ted på med pyjamasen inför hemfärden. 
(null)

(null)

Kortspel på kvällen
(null)

(null)

Älskar dessa vårpromenader, ger så mycket energi. Och det behöver jag nu. 

(null)

(null)

(null)

Smög över till grannen och lämnade ett påskägg på deras trapp till lilla Melanie med några gosedjur i. En kyckling och en hare. 
(null)

Jag har en ny yoga matta. Älskar den.
(null)

(null)

Och min bok har nu kommit. Ska börja läsa i helgen. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)



Malte har investerat i en vinylsingel. Freddy Wadlings Liket lever. Limited edition, svår att få tag i och svindyr. Det var en investering, som konst. Fick ramas in.
(null)

I dag är det Påskafton och energin har sakteliga kommit tillbaks efter veckan. Vi ska städa i trädgården och grilla idag. Jag har städat av inne och Micke fiskar. Amy är här också,  mysigt att bara hänga med familjen. 
Glad Påsk!
(null)

(null)















Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela