evalotte.blogg.se

Min vardag och mina tankar

Mors dag

Publicerad 2016-05-29 20:09:40 i Allmänt,

Det här är min lilla söta mamma Solweig. Grattis på Mors dag älskade mamma.
Hon har firat dagen med att bli bjuden på mat av min syster. Jag blev bjuden på lunch av min syster i Fredags och kunde då skicka med några presenter till mamma.

Mamma med sin Lars för några år sen. Han gick tyvärr bort i Höstas.

Mamma och Pappa på sin bröllopsdag.
Ja, ni ser ju vart jag fått mina vackra gener ifrån :)


Jag är mamma till dessa underbara killar.
 
 
 
 
 
Fick dessa små hjärtan från mina barn när de var lite mindre. De fick med sig pengar in i en butik för att själva köpa en present till mamma. Detta är vad dom köpte och jag älskar dom.
I år fick jag ett presentkort. De hade tänkt köpa några solcellslampor på Clas Olsson som jag gärna vill ha i äppleträdet ovanför bordet. Dom var tyvärr slutsålda men det skulle komma in fler i veckan så jag får älga dit och hålla span.
Den bästa presenten är ändå att få vara mamma till dessa fina pojkar. Det är ingen självklarhet att få barn. Och att få så fina, snälla, godhjärtade  killar fulla av empati är verkligen ingen självklarhet. De har alltid varit så artiga och lätta att ha med överallt.Jag är så stolt att få vara deras mamma.


Det blir nog fint med några sådana i grenarna.

Och kanske ett par sådana, också solcell.

 
 
 
De överraskade mig med detta snygga avlastningsbord också som Micke fixat (på min beställning)

Provpimpade det lite med hur jag ungefär vill ha det. Ska köpa nån snygg blomma och ha några ljuslyktor (Eventuellt solcell det med) Vattenbehållaren ska stå där och så tänkte jag köpa nya glasflaskor med sugrör. Jag har några rosa som står där nu men köper nog dessa från Clas Olsson när jag ändå ska dit.
 
Det är så otrolig fint och lummigt hemma nu. Plockade lite mer smörblommor.Fler som gillade bordet.

När det regnar är det bra att använda rabarberbladen som paraply.

Vi åkte till Mickes föräldrar idag på mors dag. De har ett så fint växthus.


Micke hade köpt ett sånt fint Fikon träd till sin mamma.

Jag fick med mig lite Pelargoner från Svärmor också så nu har jag några. Det var ju så sorgligt att mina inte tog sig.
Nicke har byggt ett så gulligt hus till sin gräsklippare.

Vi åt Morsdags middag i Tiveden. Krogen i skogen.
Det låg verkligen i skogen och i en lada. Det var mycket god mat. Man fick inte fotografera där inne men det gjorde jag ju i alla fall i smyg.
Beroende av fröer

Publicerad 2016-05-28 12:39:22 i Allmänt,

Hallå! Kattlucks dörren är stängd!
Sötnöten tittar in på oss och undrar varför dörren är stängd.


Varje gång jag handlar köper jag med nån fröpåse. Malte sa att jag är beroende av fröer.
Ja, det kanske ligger något i det. Det är så roligt när det växer och man bara kan gå ut i landet och hämta nåt.
Förra året var vi ju i USA nästan hela sommaren så det blev ingen ordning med planterande, rensning eller vattning. Vi sådde lite men det blev som sagt inget bra,

Jag fick dessa bön frön av en kollega. Hon hade köpt dessa i England. Jag blev så full i skratt att de hette Dwarf beans. Jag tycker dvärgar är jätteläskiga och mina kollegor skojar alltid om det med mig.
Hon hade inte tänkt på det men vi skrattade gott när jag påpekade det.
Ett helt nytt tomt land står där redo för lite nya fröer.
Vi hade lite filmmys igår. Jag tog in syrener och hällde upp ett glas vin. Först tittade vi på Prins Oscars dop sen en film som hette Vacation och är en ny generation av familjen Griswold (ett päron till farsa) Vi älskar den sortens humor och har varje jul som tradition att titta på ett päron till farsa firar jul.
Denna film var skitrolig.


När vi var i USA  kollade på denna rulle utomhus. 40 grader varmt fast det var sen kväll. En del låg i poolen och kollade på film. Mark hade väntat på oss för att se denna eftersom vi har samma sjuka humor.

 

 
 
I morse på morgon-tv var min kompis Carl Bildt med.
Vi brukar ju umgås vid lite festligare tillfällen.
Barn och presenter

Publicerad 2016-05-26 10:36:01 i Allmänt,

Jag läste precis ett inlägg på instagram som en mamma lagt upp. Hon sa till sin 6 åring att i morgon kommer det lite familj och vänner hem till oss för att fira din födelsedag och min bok som jag skrivit. Det sista skrev hon för att gardera sig ifall de inte hade paket med till pojken.
Låt mig ge ett exempel på ett sånt scenario en kompis hade för ett år sen. Hennes barn fyllde år och kusinerna kom tidigare än morbror och fru.
Kusinerna hade med paket. När morbror och fru kom och ringde på dörren nån timme senare öppnar barnet förväntansfullt och dom säger grattis men har inte med något paket.
Barnet har ju redan fått paket av deras familj men barnet som är liten förstår ju inte det. Barnet säger inget men man ser hur besviken denne är. Hur tänker man här som vuxen? Jag skämdes å deras vägnar och mamman ringde mig efter detta, vi tyckte ju såklart likadant.
Kunde dom inte bara ha med ett paket, något litet. Varför ska man som förälder oroa sig för sånt, jag tycker att det är en självklarhet att ha med ett paket till ett barn som fyller år. Alla tycker visst inte likadant. Barn blir ju oftast lika glada för ett billigt som dyrt paket bara dom blir uppvaktade. I alla fall har mina barn blivit det.
 
När jag ändå är inne på detta ämne (tänkte inte nämna detta då det är så skamligt gjort av människan i fråga och jag är fortfarande chockad över beteendet)  så vill jag också säga att om man har gratulerat vänners barn ända sen dom var små och slutar de vuxna att umgås av någon anledning. Då skiter man väl inte att gratulera barnen för det. Barnen ska väl inte straffas för att de vuxna inte kunde se konsekvensen av att bete sig illa.
Det finns ett sådant fall i min umgängeskrets. De vuxna umgås inte längre. En av parterna skickar presenter till den andres barn när dom fyller. Den andre parten gör det inte och denne är dessutom gudförälder till ett av dessa barn. Detta är så grundligt urdåligt och jag skäms å dennes vägar. Barnen har inte sagt ett ljud om detta men man vet att dom undrar. Hur försvarar man ett sådant vuxet beteende? Det kan man inte. Man får säga som det är om frågan kommer. Att den människan inte ens förtjänar att vara i dennes liv och är en självisk idiot som bara kan tänka på sig själv och spelar martyr (Det är ju synd om den människan för den har ju inte gjort något fel. Det är ju andras fel alltid.) Obs det sista var ironi.
Hur svårt är det att lägga ett brev, paket eller kort på posten. Det behöver inte vara mycket, det är tanken. När tanken inte ens finns där då är det illa. Det äcklar mig, så illa är det!
Stackars människor som är så jäkla själviska. Jag avskyr det och har ingen som helst respekt för sådana människor. Dom borde skämmas! En skam för mänskligheten. 
Man får skaffa nya gudföräldrar, sådana som man vet bryr sig hela livet no matter what. Jag vet en (en i min absoluta närhet) som skaffat två extra gudmödrar som den valt själv och jag har skaffat en till som jag valt då hans gudmor också försvann. Märkligt. Säger bara Karma.
 

 
Det här däremot är en finfin vän. Käkade lunch med denna sköna böna igår. Vi gör det titt som tätt för att hålla kontakten. Min gamla kollega Mikis. Vi har haft många duster genom åren men fann tillslut varann och kunde uppskatta varandras olikheter.
En mycket god vän och fantastisk människa på alla sätt och vis. En vän som jag vet skulle göra vad som helst för en i vått och torrt. En ärlig människa. Ärligare än hon behöver vara till och med. Hon är som en öppen bok, kan inte hålla något hemligt. En härlig och uppfriskande människa.
Det är sådana man behöver i sitt liv. Inte ytliga, torra, beiga människor. Det är inget för mig.
Jag behöver galna vänner och det har jag.
 
 
Nu är det ju snart picknick och utflykts tider . Vi brukar ha med både vin och grillhink när vi plockar svamp tex.
Har man ingen grillhink kan man göra egen.

Och har du en handväska du kan tänka dig att göra ett litet hål i så är det bara att lägga i påsen från en bag in box i väskan så har man den utflykten räddad.


Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela