evalotte.blogg.se

Min vardag och mina tankar

Ny vecka, nya möjligheter

Publicerad 2018-01-30 20:56:00 i Allmänt,

 
I  Söndags åkte jag och Malte till Ikea och köpte ett nytt lite mindre skrivbord till hans rum. Han vill göra om lite, tycker det är för trångt. Skrivbordet fick en ny plats, där han hade en svart byrå med tv på.
 
 
Det börjar arta sig men rummet är inte klart än. Svårmöblerat med snedtak och flera dörrar.
 
 
Tänkte fortsätta idag men Malte och Robin fick feeling att baka tårta istället.

I somras hade vi en vision om att göra ett enkelt utekök med grill, kokplattan och murikkan Micke fick när han fyllde. Det blev dessvärre inte av. Micke fixade ett sånt fint avlastningsbord av pallar och stenplattor till mig på Morsdag för ett par år sen.

Jag tänkte att uteköket skulle gå i samma stil. Malte hittade denna fina bild. Så vill jag ha. Det får bli ett vår-projekt. Micke.....Hallå......Fixar du?
 
Micke lyckades ta några fina bilder idag när solen gick upp. Älskar vår allé i alla årstider.
 
Fortsättningen på min pappas tillstånd är så att på vårdplaneringen idag beslutades att han ska få flytta till et korttidsboende i Kinna ett stenkast från hans och fruns hem i Skene. Han kan ju inte prata och han krampar pga tumören som trycker på dessa centran i hjärnan. Han står fortfarande på väntelista till Neurokirurgen på Sahlgrenska för vävnadsprov av tumören innan beslut tas vad som kan göras. Tungt.
 
Fortsättning på ungdom U kommer i nästa inlägg. Vi ska till Unga vuxna, besök nummer två i morgon då U ska träffa en psykolog. Detta är inte något U vill men går med på detta för att komma vidare.
Hans fantastiska kurator från skolan ringde mig idag och ville stämma av hur det går. Jag blir på riktigt rörd och har gråtit en skvätt över denna fantastiska eldsjäl som faktiskt bryr sig. Jag är djupt imponerad och tacksam. Ett starkt och mycket personligt samtal. Det är tack vare henne och den fantastiska läkaren på VC samt min vän C som vi överhuvudtaget har tagit emot den hjälp som finns. Jag är oändligt tacksam och känner stort hopp inför framtiden för U. Hoppas bara vi har samma tur med instans två och tre på unga vuxna. Det är livsavgörande. Instans ett var ju fantastiskt bra så jag är hoppfull. Jag ska hålla mig stark och stabil och kämpa i morgon om så behövs. Jag ska kämpa för det viktigaste jag har om det så är det sista jag gör. Vi måste komma vidare, alldeles för mycket dyrbar tid har redan gått till spillo av väntan.
 
 
Avslutar med en fin bild jag hittade på min foto-app Foap idag.
 
 
 
 

Anxiety bracelet

Publicerad 2018-01-27 16:38:00 i Allmänt,

 
 
Satt och gick igenom lite gamla bilder och hittade den här från Bodega bay. Jag skrev ju i ett tidigare inlägg (i Fortsättning)  om att vi var i Bodega bay 2015 där dom spelade in Hitchcock filmen fåglarna. Jag hade visst även detta foto som jag tog med både skolhuset och kyrkan. Har lagt till det i inlägget "fortsättning" nu.
(null)

I dag har jag varit hos min farmor och storstädat och tvättat och lagat lunch till oss. Skönt att jag ändå att jag kan hjälpa andra fast jag är så urlakad. Bra att man kan vara till någon nytta och inte bara ligga hemma och tycka synd om sig själv som många gör. Det är inget för mig, jag kämpar på tills glöden helt går ur.  Måste dock erkänna att glöden är på sparlåga, kroppen är helt slut efter att ha städat en trerummare, handlat, tvättat och lagat lunch och då var klockan endast 14:30. Löjligt klent.
Min syster tyckte jag skulle kolla vad min onda tå motsvarar i Zonterapi. Otroligt nog var det öron/näsa/hals = astma. Så sjukt, jag måste bara tro på detta.

Jag har varit i kontakt med sjukhuset i Borås där pappa ligger flera gånger sen sist. Läkaren ringde och berättade att teamet på Sahlgrenska ville göra ett vävnadsprov på tumören innan ytterligare beslut togs så pappa står på väntelista till neurokirurgen för det. Hjärtat var det inget fel på. Sen ringde en sköterska och berättade att det var vårdplanering för pappa på Tisdag. Han kan ju inte klara sig själv när han inte kan prata, eller gå. Han krampar ju fortfarande. Antingen blir det vård i hemmet eller troligtvis något annat boende. Jag kan inte vara med på planeringen utan det får han fru sköta. Det är ju ändå hon som får bestämma.
På Onsdag ska ungdom U äntligen få komma på besök två på Unga vuxna. Då är det träff med en psykolog och efter det får vi en tid till läkare. Hoppas innerligt att det går undan för det är inte mänskligt för en människa att behöva vänta så här länge på rätt bedömning/vård. Om inte U haft en vuxen som kämpar och ordnar så hade ju U aldrig kommit någonstans, det finns det inte ork eller kunskap till även om man är myndig. Är man sjuk orkar man inte stångas med vården för att få rätt hjälp. Alla har inte en anhörig eller vän som kan hjälpa till.
Att jag orkar beror endast på att det är en av dom jag älskar mest i hela världen.
 
Jag hittade detta på nätet som jag beställde till U idag. Anxiety bracelet

Jag köpte dessa två färger.

Vet såklart inte om det funkar men det är ju värt att prova. Kostade endast 8 dollar/st
 

Så här skriver den som startat sidan.... Tydligen kan man köpa oljor också men det är inte aktuellt för U som hatar kladdiga salvor och sånt.
 
 
 
 
Här kommer några fler bilder från bildgenomgången från 2015.
Kan dela en bild på en glad Evalotte. Shoppar mina favoritviner Sutter home och Cocks i Kalifornien.
Tänk att man kan bli så nöjd av vin som inte finns i Sverige.
 
Hittade även den här mysbilden på mig och V på drive in bio i Madera.
 
Härlig pool och lake-bild på grabbarna

Herregud vad dom har växt.
 

Och en till från Clovis med  mig och Noah och patriotiska flaggor runt 4th of July

Feelgood bilder för själen.
På tal om Clovis så hittade vi en kul butik med massa roliga grattis kort i. Bla den här som jag tog en bild av. Det fanns massa tokroliga kort.
 
 
 
Tog en bild av Maltes fina monsterablad
 
Och en fin bild från internet, vet ej vem som tagit den.
 

Nej, man skulle nog behöva lite yoga.
 
 


Ingen bra prognos

Publicerad 2018-01-23 19:46:26 i Allmänt,

(null)
 
Ja så är det, kaffe håller mig vid liv just nu. Och vin. Oändligt trött. Trött av livet som inte går så bra. Bara motgångar och sjukdomar. Vi har ju fullt upp med våra egna sjukdomar i vår familj. Till det så är både min mamma och pappa dåliga. Jag och min kusin tar hand om min farmor som är gammal och ensam men frisk tack och lov. Jag äter inte ordentligt, kroppen börjar lägga av bit för bit. Jag tror det är psykiskt, att kroppen försöker varna mig att jag är nära att kollapsa. Jag har tappat smaksinnet, en arm och en tå värker och känns konstiga typ nåt reumatiskt, jag är kroniskt trött, har klåda och eksem på udda ställen som ögonlocken. Ja, detta är ju såklart inget att gnälla om men man märker förändringar och konstiga saker som händer under press/stress.
Ungdom U är inte bra, går bara och väntar på att få hjälp....allt tar sådan tid. Det blir långsamt och ensamt och det blir man inte friskare av. Dyrbar tid slösas bort på väntan.
Min pappa är riktigt dålig. Jag fick tag i hans läkare i dag och hon berättade allt väldigt utförligt. Han hade fått sövas för att klara magnetröntgen pga av hans krampande och spasmer. Röntgen visade som jag befarade en tumör. En 5 cm expanderande tumör i vänster pannlob, troligtvis elakartad och går ej att operera. De skulle skicka hans röntgenbilder till ett tumörteam på Sahlgrenska som de skulle bedöma. Hon kommer ringa mig i morgon eller på Torsdag om deras utlåtande. Dessutom har han lunginflammation samt bakterier i munhålan vilket kan tyda på något hjärtfel. De skulle göra ultraljud eller vad det var på hjärtat i morgon. Prognosen är dock inte bra.
Ja, allt elände ska väl komma samtidigt, det är väl en klassiker? Jag kämpar på för dom som behöver mig, tyvärr glömmer jag mig själv lite på kuppen. Är ändå glad att jag ser varningssignalerna, jag behövs ett tag till och måste kämpa för de mina. Vad jag däremot inte är så glad över är att jag förlorat min empati för andra och mina annars så känsliga känselspröt för hur andra mår är som bortblåsta. Jag har bara fokus på min familj och att överleva själv varje dag. Jag är ledsen för det men det kommer nog tillbaka. Folk omkring mig är vana att jag är lyhörd och orkar lyssna.
Verkligen skönt att man ändå har bra folk omkring sig så man kan förklara att just nu kämpar jag med mitt så dom kan förstå varför jag drar mig undan. Kram till er alla som förstår.
 
***************************************************************************************************************************
 
Hittade ett kul sopprecept som jag inte provat eftersom jag inte har någon smak. Men ska testa detta så småningom. Ni kan ju testa så länge.
 
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
 
Detta fina foto kom i mitt flöde som minne på Facebook häromdagen. Typ 6 år sen. Jag blir så glad av att se mina killar. Det var så mycket enklare då.
(null)
 
 
Och titta vilka söta mössor man kan sticka. Om man kan sticka. Det kan inte jag.
 
(null)
 
Det är inte mycket materiellt jag vill ha. Vill bara att alla ska må bra. Men denna schäslong vill jag ha. Varför? Jo för att den inte längre går att köpa och för att den är så gudomligt skön att ligga i. Min kompis C har två stycken. De är från Ikea och heter Eketorp. Vi har tre soffor och en fåtölj i detta märke. Är det någon som vet någon som har en sån de vill sälja kan ju höra av sig. Med eller utan armstöd men helst vit.
Tack å god natt!
(null)
 
(null)
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela