evalotte.blogg.se

Min vardag och mina tankar

Glasögon

Publicerad 2024-02-27 07:31:47 i Allmänt,

(null)

När det är fullmåne får man passa på. Nya kristaller ska renas och några andra också. Kristallvatten ska laddas i månljus och jag själv laddas. Älskar månen.
(null)

(null)

(null)

Älskar även solen och nu börjar det bli riktigt vårlika promenader. Så skönt.
(null)

(null)

(null)

Älskar inte bara kristaller/mineralstenar/halvädelstenar utan plockar alltid vackra stenar när jag är på promenad. 
(null)

Har även börjat vårfixa lite på trappen med frosttåliga växter. Snart kan man sitta där och känna vårsolen värma. Jag vet fler som längtar efter det, katterna.
(null)

(null)

Och varför inte ett litet nytt vårglas till det? Så gulligt.
(null)

Malte är så stilig i nyköpt kostym. Micke köpte en varsin kostym till sig själv och Malte inför Mickes farfars begravning som är på Fredag. Alltid bra att ha en klassisk kostym. 
(null)

Nu ska jag skriva några ord om vad jag tycker om Specsavers skitnödiga och otroligt larviga regler som jag inte deltar i. Det började med att jag skulle få nya terminalglasögon till jobbet. Bokade synundersökning och valde snabbt ut ett par bågar då jag hade snålt om tid en lunchrast. Då visade sig att jag inte kunde välja dessa bågar då dom var billigare än vad som var taket för vad jag fick välja. Jag tror taket var 795.- (som företaget bekostar) sen fick man lägga till själv om man ville ha dyrare bågar. De bågarna jag valde kostade 695.- och dom fick jag inte ta för dom var billigare. Obegripligt. Jag sa att det var dom jag ville ha, då får jag väl lägga till 100.- då så vi kommer upp i exakt summa. Det gick inte heller. Jag fick därför välja ett par jag inte ville ha. Dom var snarlika dom jag först valde men inte alls lika bekväma. Inte nog med det så bad jag att få receptet på synundersökningen utskriven. Då säger dom att den sparas i datorn ifall jag vill beställa fler glasögon. Det fattar jag väl. Jag vill ha receptet utskrivet så jag kan beställa glasögon var jag vill och det fattar ju DOM såklart. Jag fick receptet utskrivet då jag var märkbart irriterad över bågstrulet, vilket också är min rättighet. Kan även nämna att en kollega också ville ha en billigare variant av båge men nekades. 
Jag beställde sen nya glasögon på favoptic (alltså vanliga glasögon, inte terminal) med specsavers recept. Såå mycket billigare och jättesmidigt. Har beställt därifrån många gånger. Rekommenderas. 
(null)

(null)

Sen för någon månad sen tänkte jag att jag ville köpa ett par solglasögon med styrka. Går förbi specsavers och får då reda på att jag måste göra en ny synundersökning då receptet är ett år och en vecka gammalt. Gränsen är tydligen ett år. Jag säger att jag är nöjd med det recept jag har och vill beställa ett par solglasögon. Det går inte. Jag måste göra en ny synundersökning. Men jag har redan fått nog av deras skitregler och går hem och beställer solglasögon från smart buy glasses med mitt gamla recept. Gick hur bra som helst. Tycker nog att jag är vuxen nog att kunna bestämma vilket recept jag vill använda. 
(null)

Specsavers är därmed den sista optiker jag tänker använda mig av fortsättningsvis. (Förutom terminalglasögon eftersom företaget har avtal där) Flexibilitet och nöjd kund är inget för specsavers. Dessutom var damen jag pratade med om solglasögon väldigt snorkig. Trist.
(null)

(null)












Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela