evalotte.blogg.se

Min vardag och mina tankar

Konferens

Publicerad 2017-10-19 16:17:43 i Allmänt,

 
Började veckan med konferens i Åkersberga i två dagar. En mycket fin anläggning med vacker omgivning.
 
 
Utsikten från mitt rum.
 
Rummet var litet men imponerande välplanerat för en tjej. Brukar alltid ha problem på hotellrum med dålig belysning och inga kontakter vid speglarna.
Här däremot fanns det kontakter och speglar så man kunde se både fram och bak. Genomtänkt...troligtvis en kvinnlig inredare.
 
Innan middagen dag 1 hade vi ett företag som hette More Activities på plats för teamwork i en aktivitet som heter over and out. Riktigt roligt och fysiskt jobbig för oss som var ute och sprang. Men mitt lag, innehöll sjukt tävlingsinriktade människor inklusive mig själv så vi gick och vann överlägset och fick guldmedalj och spettekakor.
 
 
Alltid har jag massor med spettekakor med mig hem på tåget efter våra konferenser. (Vår chef är Skåning.)
Det stannade en tjej innan vi gick på tåget och frågade om vi kom direkt från Skåne när hon såg bagaget. Skåningarna är sjukt stolta över sina spettekakor, med all rätt. Jag älskar dom.
Tågresan hem var ju också en klass för sig själv. Jag skulle gå på toa men ett skåp hade ramlat ut inne på toan som redan var superliten så jag gick vidare i tåget för att leta efter en annan toa. Kom till slutet av tåget och den toan var avstängd så det var bara att häva sig tillbaka till ruta ett. Hålla i skåpet medans toabesöket uträttades. När jag skulle tvätta händerna tog jag hela handen full med tvål, men det kom inget vatten i handfatet. Så jag häver mig ut från toan med tvål i handen och ska tillbaka till min plats för där finns våtservetter. Utanför toan sitter en kollega som sett och hört min utflykt, vi skrattar gott och jag älgar iväg. Två killar sitter längsmed en vägg med fötterna på väggen mitt emot så jag ursäktar mig att jag vill förbi. Helt plötsligt är jag framme vid slutet av tåget. Jag har sprungit förbi min plats där övriga kollegor sitter.
Jag får vända, ursäkta mig igen till killarna. Säger att jag inte hittar hem, handen full med tvål och full i skratt. När jag väl kommer fram till min plats frågade jag om inte mina kollegor sett mig när jag sprang förbi. Det hade dom gjort men ingen sa nåt :) Äntligen på plats kunde jag tvätta av mig tvålen. Man skulle kunna tro att jag var på pickalurven men så var inte fallet :) Skrattade länge åt detta sen somnade jag.
 
Det hade så fina enkla ljusstakar på konferensanläggningen.
Staken i var lös, vi googlade och hittade innerstaken på IKEA för 5.-
Vasen/ytterljuslyktan fanns dock ej men det ska väl gå att hitta nån liknande.
 
 
 
Lite annat skoj......
 
 
 
Ett vinglas jag fått av mina söner en gång. Det är egentligen en karaff och det lilla glaset är ett normalstort vinglas från IKEA.
 
 

Tomater och bränder

Publicerad 2017-10-15 18:54:00 i Allmänt,

Är det något vi har gott om är det tomater.

 

Detta är de som inte är helt mogna ännu. Vi har ett gäng i kylen som är mogna dessutom.

Min farmor som fått en planta har massor med tomater på sin och plockar och plockar. Jag och Malte var hos henne i Lördags och höststädade på balkongen. Tomatplantan får dock stå en stund till.

Jag försöker komma i ordning inför Halloween men har så mycket på agendan. Datum är bestämt och lådorna inplockade..börjar så smått få fram lite prylar och Noah outfit är nu komplett. Malte jobbar på sin. Jag har en vision men har ej bestämt mig riktigt.

Detta var ett vackert foto från Instagram. Tänker att jag vill pynta lite så, med majs och pumpor.

 

Hittade lite Halloween pasta från förra året som jag ställt fram.

 
 
 
På tal om bajs-proppen i föregående inlägg så finns även dessa roliga i samma tema. Hade ju som sagt en badkars-bajsare för några år sen....
 
 
 
 

 

Björnbär har vi massor av men hinner inte plocka dom. Tog lite till frukost idag. 

Fick detta mysiga foto på Facebook häromdagen. Ett minne från 2010, 7 år sen. Mina söner och Gudsöner. Vad mysigt det var när dom var så små, allt var mycket enklare då. Var man ledsen eller ner var det bara att titta på en mysig film ihop eller bygga lego eller så. Inte lika lätt nu.
 

Nu är det så att det brinner för fullt i mina gamla hemtrakter i California. Lite norr om San Francisco där många av mina bekanta bor. De flesta har jag hört ifrån via sociala medier, men en har jag inte hört något från. Hon bor visserligen högt upp i bergen som borde vara säkert. Mina andra bekanta är säkra förutom en som fått evakuerat, de har inte el eller fungerande telefoni och större delen av staden är nerbränd.

 
 
 
 

 

Normal så är det väldigt fint i Sonoma County, men torrt på sommaren.

 


Lite annat blandat
 
 
 

Förberedelser

Publicerad 2017-10-08 17:39:00 i Allmänt,

En otroligt vacker bild av Örebro slott. Vet ej vem fotografen är men det är inte jag.

 
Denna bild är av Esplundas Herrgård i dimma och passar bra nu när Halloween närmar sig. Fotograf: Katarina Pilotti (min granne)
Och denna vackra ekollon bild har en gammal skolkamrat från Karlskoga tagit :Maria Simonsson, en fantastisk duktig fotograf.
Malte och jag var på stan igår för att handla tyg och grejer till hans outfit till Halloween. Han provsminkade sig i förrgår, men den bilden kan jag ej lägga upp för då avslöjar jag vad han ska vara. Vi gick till Panduro också och de hade roliga skyltar och stenar.
En sådan skylt borde varje Örebroare ha....Det går aaaaldriiiig!
 
Rymdis masken var väl för söt. Från filmen Toy Story. En av ungarnas favoritfilmer när dom var små. Vi har all gubbarna och  Woodys och Buzz Lightyears utklädningskläder. Buzz vingar sydde jag till Noah eftersom de inte fanns att köpa.
 
 
 
 
 
Jag säger det igen....
När någon man älskar mår dåligt gör man allt för de små glädjeämnena. Och när man hittar en favoriträtt som denne inte ätit sen när den  var i USA då blir man överlycklig. Vi hittade Orange Chicken på en Kinesisk restaurang på Krämaren som heter Chop Chop
Så glad jag blev när jag såg den...har inte sett den maträtten någonstans i Sverige innan. Och det blev lyckat...någon blev glad.

Mina grabbar och granntjejerna ägnade sedan Lördag kvällen åt att designa och sy på Maltes outfit. Så duktiga och kreativa. Malte gjorde ju grovjobbet men fick lite hjälp. Jag serverade Pumpkin Spice Latte till det hårt arbetande ungdomsgänget.
 
 
 
 
 
 
 
Söndagen avslutades med att jag och Malte tog med min farmor till Marieberg för lite shopping och fika. Hon handlade både byxor, morgonrock och en klocka. Så roligt att hon är shoppingsugen vid 91 års ålder. Förra veckan när vi var till vårdcentralen ville hon in på apoteket för hennes Dag och natt kräm var slut. Så härligt att hon är mån om utseendet. Och slät är hon, ser inte ut som en dag över 70 lilla gumman.
 
Avslutar med en god smoothie
 
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela